четвъртък, 8 декември 2011 г.

Преобразяване на шкаф за обувки


Когато старите мебели ни пречат повече отколкото ни служат, не трябва да ги изхвърляме, може само да им намерим ново приложение с малко въображение.




 
Този голям шкаф за обувки стоеше дълго време в антрето. Тъй като дървените плъзгащи вратички не функционираха, той беше винаги наполовина отворен и се ползваше само леснодостъпната част от него.
Реших, че е по-добре да го освежа и тогава да преценя къде ще ми бъде полезен .

1. Отстраних плъзгащите вратички.
2. Изтърках леко със ситна шкурка.
3. Боядисах с почти суха четка и гъста боя за дърво, за да постигна ефект  "на четки", само веднъж, за да прозира покритието .







Ако целите плътно покритие, първо боядисайте с разредена боя за дърво, после оставете да изсъхне добре (поне 24часа) и повторете с по-гъста боя. Подходящо е да използвате и валяк за тази цел.
Ако искате да запазите шарките на дървото, използвайте лак за дърво. Преди да го нанесете, изшкурете старателно повърхността, за да падне гланцът от предното покритие. Само така лакирането ще бъде качествено и дълготрайно.

След като е готов шкафът, остава да му изберете подходяща функция.

Може да ви служи в кухнята.







В ателие, офис или антре, за съхранение на различни вещи. Най-подходящо за целта е да се използват ратанови кошове, което значително оскъпява трансформирането на шкафа.
Евтиният вариант са пластмасови кутии за съхранение, малки кашони, щайги и т.н.





В процеса на работа, ще се родят най-добрите ви идеи. Само започнете.

1 коментар:

  1. Изглежда страхотно, бързо и лесно! На вилата имаме доста стари мебели, които могат да се преобразят. Трябва само търпение, пространство и боя :) Някъде бях срещнала една техника декупаж, която много пасва за мебели, но май е доста по-трудна. За това пък мебелите стават наистина красиви!

    ОтговорИзтриване