четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Не изхвърляйте стария стол


Той може още дълго да ви служи.




Аз намерих този стол в избата. Очевидно беше използван като поставка за скара или някакъв котлон. Целият беше с капки засъхнала мазнина и много полепнал прах. За съжаление съм пропуснала да го снимам в този вид, за да се направи сравнение преди и сега.
Пърата задача беше да го изчистя много старателно с четка, абразивен препарат с хлор и много вода, няколко пъти. После го оставих да изсъхне на слънце много добре. Реших да го боядисам като запазя оригиналния му цвят - бял. На седалката на стола имаше неравности, т.е подпухнало е част от покритето.




Това може лесно да се поправи като:
1. Отстранете с шпатула повредената повърхност, докато стигнете до здрава.
2. Трябва да запълните оголената повърхност с акрилен кит за дърво. Тои е евтин, нанася се лесно с гъвкава шпатула, засъхва бързо.
3. Изтъркайте леко с фина шкурка, за да загладите и изравните повърхността на седалката.
4. Боядисайте с боя за дърво и четка или малък валяк. Оставете да изсъхне, повторете.
Аз пропуснах тази процедура и избрах по-ления вариант. Купих възглавничка за седалката на стола и си спестих доста усилия. А така е и по-мекичко и удобно. Но ако сте решили да използвате стола без възглавничка, не пропускайте горните стъпки.



Столът има много изчистени линии и ще изглежда много добре и боядисан в ярки цветове.




Сега той ми върши чудесна работа в антрето до шкафчето за обувки. Столът в коридора слага край на неудобството при обуване. Ако ви е писнало да залитате и падате, да се подпирате по стените, докато се обувате, сложете си стол в антрето.






1 коментар:

  1. тази подредба ми хареса-много хубаво подредено кътче-особено с паното изглежда по раздвижено :)

    ОтговорИзтриване