вторник, 15 ноември 2011 г.

Картина от тапет







    Наскоро посетих един от големите магазини за тапети и килими, попаднах на разпродажба на единични ролки тапети. Така си купих ролка луксозен тапет на цена от 1.98лв. Привлече ме цветът, шарката и цената. Взех го с идеята, че мога да ползвам поне като хартия за опаковане на подаръци.







    След няколко дни разглобявах една стара картина, за да използвам външната й рамка. И тогава ми хрумна, че мога да оползотворя и вътрешната рамка, върху която е опънато платното. Такива рамки се намират в магазините за художници в различни размери и не са скъпи.  Пробвах и да залепя тапета за платното, но от лепилото се набръчква и не стои добре. Махнах старото платно , което беше скъсано и на същата рамка опънах тапета, като го закачих с помощта на кабърчета и чук.  Добре е да имате и помощник , който да опъва и придържа тапета.




    Така се получи нещо като картина, за тези като мен, които не могат да рисуват , това е най-лесният, евтин и бърз вариант. Могат да се направят две или три, ако имате на разположение голяма празна стена. Закачена на стената или подпряна върху някой шкаф.








1 коментар: